Nyhed

Mulighed for profit kan skabe nye muligheder

24. august 2016

Hvis man bruger gulerod frem for pisk, kan profit og lavere priser godt gå hånd i hånd til fordel for kunder. Så konkrete er erfaringerne fra elsektoren, fortæller Dansk Energis administrerende direktør, Lars Aagaard, i et længere interview med EnergiWatch, hvor han også fremhæver mulighederne for synergieffekter på tværs af forsyningssektorerne.

Læs mere
Nyhed

Nyt forslag om it-sikkerhed i høring

24. august 2016

Energibranchen arbejder løbende med it-sikkerhed, som led i branchens generelle beredskabsarbejde. Derfor ser branchen nu på, hvordan et nyt lovforslag om it-sikkerhed integreres mest optimalt i det arbejde og eksisterende lovgivning, så det ikke bliver dobbeltregulering.

Læs mere
Nyhed

Manglende rammer for Energispareordningen skaber usikkerhed

23. august 2016

Liberalisering af Energispareordningen, som energiministeren bragte på bane i sidste uge, kan være en fin ide. Men det skaber ikke de klare rammer, som har manglet for ordningen siden 1. januar 2016.

Læs mere
 

Giv forsyningssektoren bedre rammer til selv at finde effektiviseringer

22. august 2016

Den netop offentliggjorte rapport fra McKinsey peger på flere oplagte værktøjer, der kan give danskerne en effektivt drevet forsyningssektor. Dog har McKinsey begået en regnefejl for effektiviseringspotentialet for elsektoren, der giver en afvigelse på 25 procent. Dansk Energi opfordrer til, at tallet rettes inden forhandlinger om forsyningssektorernes fremtid går i gang.

Læs mere
Nyhed

Samling af klagenævn bør følges af kompetenceløft

22. august 2016

Regeringen har besluttet at samle ansvaret for en række klagenævn, herunder Energiklagenævnet, under Erhvervs- og Vækstministeriet. Dansk Energi hilser samlingen af forsyningssektorernes klagenævn velkommen, men efterlyser samtidigt, at klagenævnets kompetencer opgraderes.

Læs mere
 

25okt

Bestyrelsens ansvar og opgaver

Det er på én gang spændende og udfordrende at være bestyrelsesmedlem. Ethvert bestyrelsesmedlem har ansvar for, hvad selskabet gør og kan blive stillet til ansvar, hvis der er problemer. Det er derfor vigtigt, at alle bestyrelsens medlemmer kender deres pligter og bidrager aktivt til bestyrelsens arbejde og løsningen af den fælles opgave.

Læs mere